2015. április 24., péntek

Amerikai zabpalacsinta

Itthon boldogítanak a fiuk, ezért ráérős reggeli készült. Ábelnek készítettem ehhez hasonló gluténmentes palacsintát (3 tojás, kb. 2 dl tej, negyedannyi, sütőpor és annyi liszt, amennyivel tejszínnél sűrűbb állagú tésztát kaptam - eredetileg gofrit akartam, de mind beleragadt a gofrisütőbe, így amerikai paller lett), de abból én nem ettem, hanem magamnak készítettem ezt a nem gluténmentes (ha gm zabpehelylisztet és zabpelyhet használsz hozzá, akkor gluténmentes lehet), viszont rostdús és finom puha palacsintát.



Hozzávalók:
2 tojás
150 ml víz
1-2 tk negyedannyi édesítő
egy kis vanília (por, vagy aroma)
1 tk sütőpor
6 púpos evk zabpehelyliszt
4 evk zabpehely
1 csapott tk utifűmaghéj
2 evk olvasztott kókuszolaj

Mindent összeturmixoltam, pihentettem 10 percet, majd 15 cm átmérőjű, vastagabb amerikai palacsintákat sütöttem. Lehet tornyot rakni belőle édesítős-tejfölös túróval, gyümölccsel, vagy csak megkenni cm lekvárral, de üresen is finom volt.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Ne haragudj,de ezt nem értem. 1-2 teáskanál negyedannyi édesítő. Minek a negyed annyija?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...