2014. április 2., szerda

Nyers kókuszos-mandulás szelet (gluténmentes, tojásmentes, tejmentes)

Ismét sütit hoztam, egy sütés nélküli nyers édességet. Nagyon finom sajnos, és mivel méz van benne, óvatosan fogyassza, aki fogyni szeretne. Gyors, finom és mutatós süti és gyerekjáték elkészíteni. Ez elég kicsi adag, ha valaki nagyobb családnak készíti, duplán mérjen mindent.


Hozzávalók:Kell hozzá egy jó aprítógép.
Az alsó réteghez:
100 g mandula
2 evk kakaó
2 evk méz
2 evk kókuszzsír
csipet vanília.

Ezeket az aprítógép tartályába szórom és összemixelem. Mikor egynemű, kenőcsös állagú egy 20x10-es formába borítom, amit előzőleg folpak fóliával kibéleltem és ellapogatom. 5-10 percre a fagyasztóba teszem.

Középső réteghez:
100 g kókuszreszelék
1 evk méz
pici vanília
2 evk kókuszzsír.

Ezeket is összemixelem és a fagyasztóból kivett mandulás réteg tetején ellapogatom, hogy egyenletes legyen.
Felső réteg: 2 evk kókuszolaj olvasztva, 2 evk kakaó, 1 evk méz.

Összekevertem és ráöntöttem. Ez nem lett szép, ezért legközelebb kicsit beteszem a keveréket a hűtőbe, míg lassan folyós állagú nem lesz és úgy kenem a tetejére. Hűtőbe teszem a kész szeletet és egy óra múlva lehet szeletelni. Igazából hamarabb is, de legjobb, ha 10 percet áll szobahőmérsékleten, akkor a legfinomabb és a legjobb állagú. Amúgy hűtőben kell tárolni.

Ha kipróbáljátok számoljatok be.

Tipp: Ízesíteni lehet fahéjjal, tonkababbal, vagy az alja készülhet dióból, esetleg méz helyett mehet bele aszalt datolya, banán. A variációk száma végtelen, a lényeg, hogy kis munkával egészséges és nagyon finom édességet lehet készíteni.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Jól hangzik nagyon :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...