2014. március 26., szerda

Gluténmentes keksztekercs

Ez a recept azért került ide, hogy legyen egy ilyen hagyományosabb sütemény is a blogon. Végtelenül egyszerű elkészíteni, és a gyerekek nagyon szeretik. Egyszer sütöttem egy kekszet nekik, ami nem annyira ízlett, azt ledaráltam miután alaposan kiszárítottam és már el is feledkeztem róla. Polcrendezés közben megtaláltam az édes morzsát, így született meg ez az egyszerű keksztekercs.


Hozzávalók:
150 g édes morzsa (vagy ennek a többszöröse)
2 evk kakaó
3 evk kókuszreszelék
2 evk cukor (vagy ízlés szerint, akár alternatív édesítők)
kb. 1 dcl tej, vagy annyi, amennyitől szépen összeáll a tészta, apránként kell hozzáönteni.
Ízesíthetjük rummal, vagy valamilyen kókuszos aromával, akár kávéval is ki lehet váltani egy részét a tejnek.
Krém: 70 g vaj, 1 evk méz, 1 evk kókuszreszelék


A vajat hagyom szoba hőmérsékletűre melegedni, elkeverem a vajjal. A kekszport összekeverem a kakaóval, kókuszreszelékkel és cukorral, majd a tejjel egynemű masszává dolgozom. Egy kókuszreszelékkel beszórt fóliára helyezem a "tésztát" és egyet rátéve kinyújtom a kívánt vastagságra. Ebből egy kb. 30 cm-s rudacska lett, a gyerekeknek elég volt. Megkenem a puha krémmel, egyenletesen vastagon, majd a fólia segítségével föltekerem. Hűtőben két óra kell neki, míg szépen szeletelhető lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...