2014. február 8., szombat

Cukormentes csilis ribizli "lekvár"

Igaz, hogy nincs szezonja a ribizlinek, de hátha nálatok is van a hűtőben elfekvőben pár kg. Nálam csak egy doboznyi volt, de a fagyasztó leolvasztása miatt muszáj volt felhasználni.
Annyira egyszerű az egész, hogy szinte nem is recept és annyira finom lett a végeredmény, hogy 2 perc alatt elfogyott. Egy egészen kis üvegcse lekvár lett belőle, mert alig volt 250 g a ribizli, de tuti, hogy jövő nyáron főzök ilyet jó sokat, mert nekem nagyon-nagyon ízlett. A paleo étrendbe is tökéletesen beleillik, én reggelire paleo kenyérrel ettem. A fénykép egyáltalán nem adja vissza az ragyogóan élénk színét.


Hozzávalók:

250 g ribizli (nekem mélyhűtött volt)
1/2 tk stevia por
1/2 mokkáskanál pektin
1/2 pohár víz
1 evk eritrit
pár tekerésnyi csili pehely

A ribizlit lábosba tettem és fél pohár vizet aláöntve főzni kezdtem. Aztán beleszórtam az eritritet és a steviát, csilipelyhet és kb 2 percig rotyogtattam. Hozzászórtam a pektint, azzal is rotyogott egy percet, átpasszíroztam és üvegbe töltöttem. Feje tetejére állítottam, de miattam felesleges volt, mert még aznap megettem az egészet, így nem tudom megmondani, hogy eláll-e. Szerintem nem nagyon, érdemes talán kis adagokat főzni, inkább friss lekvár ez, mint hosszan elálló. 

2 megjegyzés:

Kati írta...

Hó ez nagyon jó ötlet, vadhúsokhoz is kiváló lenne szerintem, csak chilipehelyt nem tudom hol kapok nálunk.

Bokor Boglárka írta...

Kati ha száraz csilipaprikát tudod aprítani, az is megfelel. Kevéske kell, épp csak pikánssá teszi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...