2013. december 19., csütörtök

Raffaello golyó különböző variációkban (gluténmentes)

Az óvodai mikulásünnepségre készült. Gluténmentes, így mindkét fiú ezt vitt. Nagyon egyszerű, de nagyon tömény édesség. Én nagyon nagy adagot készítettem, mert két felé kellett osztani, fele is elég, ha a család számára készítjük, itt már csak a fél adag szerepel. Az ovisoknak leginkább a színes cukorkás jött be, természetesen, bár nem az a klasszikus. A barnába kakaót tettem, de az is ebből a "tésztából' készült.


Hozzávalók:
60 ml víz
200 g cukor
ebből cukorszirupot főzünk

200 g tejpor
150 g kókuszreszelék
150 g margarin (persze vajjal finomabb)
ezeket összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk és a cukorszirupot hozzáöntve tésztává gyúrjuk. 
Olyan állaga lesz, mint a gyurmának, szerintem nagyon jó recept. Én készítettem már szétfolyó golyókat, úgyhogy tudom. Golyókat formázunk és abba forgatjuk, amibe csak akarjuk. A gyerekek segítettek a golyók formázásában, bár minden kókuszreszelékben úszott a konyhában, azért nagyon jól szórakoztunk. 
Masszívan édes, tejes ízű, szerintem nem nagyon hasonlít az igazi raffaellóra, de hát ez a neve, így én is így hívom.
Lehet a közepébe mandulát tenni, nekem nem volt itthon, így kimaradt, úgy biztosan még finomabb lenne.

A recept Citromhabtól származik, ezúton is köszönet érte.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...