2013. június 14., péntek

"Hideg kutya"

Csigás buliba (oviban az egyik fiam csoporttalálkozója) készült ez is. Ez a süti is olyan, amit kizárólag vendégségbe készítek, ezért nem is szerepel a blogon, mert itthon nem fér bele az egészséges életmód kereteibe. Eleve kell hozzá egy egész margarin, sok cukor, stb., úgyhogy hanyagolom, de mivel valamiért tényleg nagyon finom, ha vendégségbe megyünk gyakran ezt viszek. Most sem bántam meg, ide is azért kerül fel, mert a szülők kíváncsiak a receptre :).
Hogy ez a neve, azt ott tudtam meg a bulin az egyik óvónénitől, nálunk eddig névtelenként "tudod az az ostyás" szerepelt.

Hozzávalók:
1 Ráma margarin
3 tojás sárgája
20 dkg barna cukor
3 csapott evk kakaó
1 csomag csokis pudingpor
100 g összetört ostya

A margarint a cukorral vízgőz felett felolvasztom, beleteszem az összes többi hozzávalót gyors egymásutánban és sűrű kavargatás közepette szép fényes krémet főzök belőle. Kb. 3 percig kavargatom, főzöm, utána belekeverem az összetört ostyát és egy folpakkal kibélelt 20 cm hosszú kenyérformába borítom. Ha van szép püspökkenyérformánk, abban még szebb lesz. Így nem lett túl magas, nagy volt neki a forma, úgyhogy lehet próbálkozni kisebbel, de én a szokásaim rabjaként mindig ebben készítem. Jól le kell nyomkodni és mehet a hűtőbe egy éjszakára. 
A hozzávalók alapján az ember nem gondolná, hogy valójában milyen finom.

3 megjegyzés:

trollanyu írta...

Több néven hallottam már erről, de ez a hideg kutya nekem új, nagyon vicces:) Azt hiszem eddig egyszer készítettem, én nem vagyok érte oda, de gyerekbulikra tényleg szuper:) Szép hétvégét kívánok nektek:)

Kati írta...

Én még nem ettem ilyet, de az ostyával jónak tűnik:)

Bokor Boglárka írta...

Trollanyu! Köszönöm, sajnos egyik gyerek bárányhimlős, a másik mindjárt az és a férjem három hétre elutazott, úgyhogy valamiért nem lelkesedek ezért a hétvégéért. (: Nektek viszont kellemes időt és sok boldog percet kívánok!

Kati! Nekem nem jön be annyira, bár megállapítottam, hogy finom, de valahogy az én ízlésemnek már túl édes.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...