2013. március 25., hétfő

Mandulás csokitorta

A "Nők Lapja Konyha" legutóbbi számában jelent meg ez a süteményrecept Havas Dóra tolmácsolásában. Az első átlapozásnál eldöntöttem, hogy kipróbálom, lévén, hogy a gluténmentes variációhoz semmit nem kellett változtatni a recepten. Nagyon tömény, igazán csokoládés édesség. Aki szereti az ilyet, nem fog csalódni. Én nem vagyok a nagyon tömény édesség barátja, de a gyerekeknek nagyon ízlett, főleg a nagyobbiknak, akinek eredetileg készült is.


Hozzávalók:
10 dkg diabetikus étcsoki
10 dkg diabetikus tejcsoki
20 dgk Liga margarin (vaj)
20 dkg darált mandula
4 tojás
120 g barna cukor
csipet só
eredeti receptben szerepel fél tk őrölt fahéj

A csokoládékat és a margarint/vajat felolvasztottam vízgőz fölött, majd belekevertem a darált mandulát. A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral és ha tesztek bele a fahéjjal majd hozzákevertem a csokis masszához. A tojásfehérjéket felvertem a csipet sóval és óvatosan hozzákevertem a masszához. Kerek tortafomába simítottam (sütőpapírral bélelt) és 170 fokon 40-45 percig sütöttem. Tapintásra tömör volt, mikor kivettem. Szerinte cukrozatlan tejszínhab, vagy citromfagyi, esetleg citromjoghurt illik hozzá. 

2 megjegyzés:

Kati írta...

A mostani havas, hideg napokra jó lenne egy ilyen csokis finomság:)

Bokor Boglárka írta...

Hát, lehet, hogy többet kellett volna készítenem, hogy az 50 centis havas napokra is kitartson. De hála Istennek túl vagyunk rajta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...