2012. november 19., hétfő

Melaszos diós kenyér szódabikarbónával

Nagyon megtetszett nekem ez a recept és mivel minden héten, általában vasárnap este, szoktam magamnak sütni egy kenyeret, múlt vasárnap erre esett a választásom. Nem bántam meg a próbát, nagyon-nagyon finom volt: gazdag ízű, diós, sós ill. ici-picit édes, és tényleg sokáig friss maradt. Csütörtökig eszegettem, amikor is elfogyott, és nem érzetem száraznak egy pillanatig sem. 
Annyira egyszerű, hogy kezdők is nyugodtan belevághatnak, ráadásul pikk-pakk megvan. Az egyetlen gondom az volt vele, hogy másodnap kicsit fura illata volt, valószínűleg a szódabikarbónától, de harmadnapra elmúlt. 


Hozzávalók:

35 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg finomliszt
5 dkg zabpehely
1 tk só
2 tk szódabikarbóna
2 db tojás
1ek fekete melasz
1 doboz natúr joghurt, 480 ml-ig vízzel keverve
egy maréknyi durvára tört dióbél

Egy tálban felvertem a tojásokat, és hozzáadtam az egy evk melaszt (az eredeti receptben 2 evk van, de én nem voltam elég bátor, szerintem jó volt így is). A liszteket, zabpelyhet (az egészet, én nem szórtam a tetejére), szódabikarbónát, sót összekevertem egy nagy tálban. Egy edénybe beleöntöttem a natúr joghurtot és annyi vizet öntöttem hozzá, hogy 480 ml folyadékot kapjak. Sajnos nem volt íróm itthon, de gondoltam nagy bajt nem csinálok, ha így oldom meg. A dió meg volt pirítva, csak kicsit összetörtem, de nem nagyon. A lisztekhez hozzáöntöttem az írót, majd a tojásos keveréket és robotgéppel összekevertem. Egy sűrű, muffin tésztánál sűrűbb masszát kaptam. Sütőpapírral kibélelt kenyértepsibe kanalaztam, elsimítottam és 170 fokos, előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütöttem. Villával ellenőrizgettem, hogy megsült-e, mikor már nem ragadt rá tészta, akkor készen volt.

4 megjegyzés:

mági írta...

Listára vettem:)))
Nagyon gusztusos, tetszik.
Szép estét!

margaretta írta...

Biztosan nem bánod meg, ha elkészíted, szerintem neked ízlene.

martinelli írta...

Nagyon jól néz ki!

margaretta írta...

Martinelli! Köszönöm, üdv itt nálam!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...