2012. augusztus 30., csütörtök

Kukoricapelyhes ropogós keksz (gluténmentes)

A fiaimnak állandóan biztosítanom kell valami rágcsálnivalót, egyébként csokit követelnek, vagy kockacukrot. Egyszerűbb, ha készülök és van itthon valamilyen általam sütött keksz. Ezt a receptet vettem alapul, csak a gluténmentes liszt miatt változtak az arányok. Most próbáltam ki először a Schar mix C nevű gluténmentes süteménylisztet. Jól vizsgázott! A recept nagyon egyszerű és az eredmény ropogósra sült keksz belül is ropogós kukoricapehellyel és rejtett csokidarabokkal., hmm....






Hozzávalók:
Csésze mérete 2 dl
1 1/2 csésze Schar mix C
1 csipet szódabikarbóna
1 tk só (nem szabad csökkenteni)
1 tojás
3/4 csésze Liga margarin puhán
1 evk méz
100 g barna cukor
egy maréknyi csokicsepp
1 csésze gluténmentes kukoricapehely (natúr)

A lisztet, sót, szódabikarbónát összekevertem egy tálban, egy másikban pedig a margarint, tojást, mézet és barna cukrot. A kettőt összeöntöttem és szép simára kevertem. Utána mehetett bele a csokicsepp és a kukoricapehely (nem kell összetörni). Kanállal lehetett a tepsire adagolni, én a kanál hátát megvizesítve elkenegettem a kekszeket. 170 fokon kb. 20 percet sült.
Igazi sokáig elálló rágcsálnivaló.

2 megjegyzés:

Zsigvica írta...

Megsütöttem ezt a kekszet 11 éves lé kisfiamnak. "Sajnos" nálunk nem bizonyult elállósnak,két nap alatt betermelte, az egészet, nagyon ízlett neki. Köszönöm szépen a receptet, biztos hogy máskor is el fogom készíteni.

Bokor Boglárka írta...

Köszönöm, hogy beszámoltál róla, hogy megsütötted és persze örülök, hogy ízlett. További jó próbálgatást, remélem találsz még kedvedre valót.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...