2012. február 27., hétfő

Gluténmentes sajtos muffin

Az oviban sajtos pogácsa volt ebédre, ezért ki kellett találnom valami sós sütit, ami ezt helyettesíti Ábel étrendjében. Sajnos azt a hírt kaptam délután, hogy nem ette meg, mert mikor nagy bőszen nekilátott a muffinnak, és rájött, hogy nem csokis, akkor inkább eltekintett az ebédeléstől. Sajnáltam, mert igazából finom volt, de hát az én nagyobbik fiam ízlését eltalálni nem olyan egyszerű. 




Hozzávalók:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
5 evk tej
5 dkg margarin
só, bors, fokhagymagranulátum, paprika
4 evk Schar mix B (púpos)
1 kk sütőpor
3 evk napraforgómag

A margarint kikeverjük a tojással, hozzáreszeljük a sajt egy részét (annyit hagyjunk, hogy a tetejére legyen még), beleöntjük a tejet, fűszerezzük. A végén tesszük bele a lisztet és a sütőport. Jól összekeverjük. Laza, muffintészta állagúnak kell lennie. Belekanalazzuk a muffintepsi mélyedéseibe és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
15 percig sütjük, míg belül puha, kívül ropogós és barna lesz.
Szerintem nagyon finom volt frissen, másnapra kicsit megszikkadt, de hát a gluténmentes holmi már csak ilyen.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...