2012. július 31., kedd

Céklás-túrós-kapros szendvicskrém - egy finom reggeli

Remélem nektek is összefut a nyál a szátokban, ha ezekre a képekre néztek. :) Én alig vártam, hogy nekilássak a finom reggelinek, bár csak reggel 6 óra volt, egyáltalán nem bántam, hogy ennem kell. Az is igaz, hogy engem éjszaka felkeltve is rá lehet venni az étkezésre, sőt. Ha érdekel titeket, hogy milyen magos abonettel eszem, akkor itt megtaláljátok a receptemet. Saját fejlesztés, sokszor sütöm, de itt a sajt a tésztájába került
A kence egy egészséges kis szendvicskrém, tele fehérjével (túró), vitaminokkal és ásványi anyagokkal (nyers cékla, napraforgó mag) és e mellett nagyon finom. Már annak, aki szereti a kaprot. Biztosan lehet máshogy is fűszerezni, de a kedvenc blogomon kaprot használt én meg híven követtem, de nem bántam meg.



Hozzávalók:
1 db közepes, friss, nyers cékla
3 evk túró
egy kis doboz tejföl (ebből lehet kevesebbet tenni)
2 evk napraforgómag
kis csokor kapor
2 gerezd fokhagyma (lehet többet, nem nagyon érződött)


Innentől elég egyszerű a dolog. A céklát darabolva a turmixba készítem, hozzáadom a többi hozzávalót és addig turmixolom, míg szép egynemű lesz. Nagyon jót tesz neki egy-két óra hűtő, jól összeérnek az ízek. Egyáltalán nem volt ilyen karakteres íze az elkészítés után, mint amilyen másnapra lett. Szerintem vendégvárónak is szuper, én imádom meghökkenteni a vendégeket valami ilyen földöntúli színű krémmel. :)


2 megjegyzés:

Kati írta...

Ez nagyon megfogott engem is, és éppen van friss céklám:)

Mági írta...

Ó és a színe, már önmagában "gyógyító" :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...