2012. június 24., vasárnap

Gluténmentes gofri

A már emlegetett csiga ovis bulin gofrit sütöttek a gyerekeknek. Ilyenkor nagyon nehéz, mert Ábel nem ehet a többi gyerekkel. Aznap késő délutánig dolgoztam, így nem volt időm gluténmentes gofri tésztát összekeverni és vinni Ábelnek, így inkább hamarabb hazajöttek Farkasapával, míg én ottmaradtam Áronnal. 
Már volt néhány gluténmentes gofri próbálkozásom, és volt ami a kukában végezte (pl. ami kukorica lepénylisztből készült). Ez most nagyon jól sikerült és azért is teszem közzé, mert néha nagyon jól tud jönni egy gluténmentes gofrirecept. A recept innen származik, tökéletesen működött Schar mix B-vel.



Hozzávalók:

4 dl tej
2 db egész tojás
30 dkg Schar mix B
5 dkg vaj
1/2 csomag szárított élesztő
csipet só
50 g Xilit Zéró
reszelt citromhéj (ezt mi ki szoktuk hagyni kezdettől)
fahéj ízlés szerint

A tejet megmelegítettem és beledobtam a vajat, hagytam felolvadni. A száraz anyagokat egy tálba tesszük, hozzáadtam a tojást, elkevertem, majd lassan hozzáöntöttem a vajas tejet és csomómentesre kevertem. Épp dolgom volt, úgyhogy kb. egy órát is pihent a tészta. A gofrisütőt bekapcsoltam és egy kis kókuszolajjal ecseteltem meg a formákat, majd a forró gofrisütőbe mertem a tésztát. Nekem elég nagy a gofrisütőm, egyszerre négyet lehet benne sütni, és ebből az adagból 8 nagyocska gofri jött ki. Finom volt, puha, nem ragadt, könnyedén ki tudtam szedni a sütőből.

7 megjegyzés:

Mági írta...

Nagyon szép, mindig elcsodálkozom, milyen profi vagy gluténmentesben is!
Régen készítettem.
Szép hetet!

Bokor Boglárka írta...

Köszi Mági! Sajnos a profizmustól igen messze állok, de nem baj, mert így mindig van mit tanulnom. :)
Neked is szép hetet!

Unknown írta...

Egy éve vagyok nem hivatalosan ( az orvosok nem tudják kimutatni..) liszt-tej-tojás-kakaó(bár az utobbira nem jelentkeznek a tüneteim). Egy éve próbálkozunk glutén mentes süteményekkel... már fel is adtuk egy ideje annyira rosszakat sütöttünk Anyukámmal. Pár napja találtam ezt az oldalt és be szereztük a Schar mix B-t is, valamint nagyon örültem, hogy még kipróbált recepteket is találtam.
Örömmel jelentem, hogy isteni finom lett a goffi, pedig rizs lisztel, tojás pótlóval és glutén mentes lisztel készítettük.
KÖSZÖNJÜK a kipróbált recepteket,ötleteket. Sokat jelentenek ezek a finomságok egy allergiás életében. Hamarosan a kalácsot és a bagettet is ki fogjuk próbálni!! :)
További szép sütkérezést kívánunk :)

Névtelen írta...

Hálás vagyok ezért a receptért! 3 hete vagyunk gluténmentes diétán az amúgy is extrém válogatós autista kisfiammal, de ezt a gofrit imádja! :) Először a recept alapján Schar Mix B-vel készítettem, de tökéletesen működik rizsliszttel is. Hetente 3x sütöm. :) Köszönöm!!!

Bokor Boglárka írta...

Judit! Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptek és annak is, hogy elmondtad itt. :))

Örülök a sikernek!

Unknown írta...

Schar Mix It keverékkel is jo lehet ez? Köszönöm.

Bokor Boglárka írta...

Szerintem jo lehet. Van egy frissebb gofrirecept a blogon, az biztosan jo mix it-el es meg ennel is finomabb.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...