2012. június 22., péntek

Kókuszlisztes brownie

Egy jól sikerült kísérlet a Nature Cookta kókuszliszt felhasználására. Csiga buli volt az oviban, oda vittük ezt a süteményt, hogy ha Ábellel érkezünk, ő is tudjon valamit falatozni. Durván csokis lett a sütemény, és nem túl édes, ezért a felnőtteknek sokkal jobban bejött. 



Hozzávalók:
3 tojás
70 g kókuszolaj
200 g gluténmentes diabetikus csoki
2 csapott evk kakaópor
50 g kókuszliszt
vanília
150 g Xilit Zéró (nyírfacukor)
egy evk szezámmag a tetejére

A csokit és a kókuszolajat összemelegítem, míg a csoki felolvad. A tojásokat habosra keverem a Xilit Zéróval és a vaníliával. Mikor picit kihűlt a csokis keverék, ezzel is összekeverem, majd beleszitálom a Nature Cookta kókuszlisztet és a kakaóport. A tésztának folyékonynak kell lennie. A kókuszliszt nagyon rostos, sok folyadékot képes felvenni, ha túl sokat teszünk bele, akkor a sütink morzsálódós lesz és törékeny. Ez az adag egy kisméretű, magas peremű tepsire volt elég. 180 fokon 30 percet kell sütni, de figyelni kell, hogy ne száradjon ki. Megszórtam a tetejét szezámmaggal, mert szeretjük.


2 megjegyzés:

mági írta...

Én is próbálkoztam már kókuszliszttel, de nem lett egy ismétlésre érdemes keksz...:-(
Jó, hogy közösen szerzünk tapasztalatokat:-)

margaretta írta...

Ezeket a liszteket ki kell ismerni. A korábbi bejegyzésemben a kudarcokról is beszámoltam, volt jónéhány az elmúlt időszakban. Kekszben még nem próbáltam. Örülök, hogy írtál. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...