2012. november 13., kedd

Rizslisztes banánpalacsinta

Pocak Panna régen elmentett receptje. Nagyon finom és puha palacsintákat eredményezett és végre fel tudtam használni hozzá az ugyan gluténmentes, de eddig nem sokmindenre hasznosított rizslisztet. Mivel nem egy egész családot kellett reggelivel ellátnom, csak két kiskorút, az adag nedves hozzávalóit feleztem, de a rizslisztet elfelejtettem felezni, így a képen látható duci palacsinták lettek, de egyáltalán nem lettek szárazak, vagy nehezek, úgyhogy mikor legközelebb készítettem már direkt nem feleztem a liszt mennyiségét. Mindent elmond, hogy az elmúlt három-négy hétben minden hétvégén ezt kérték a fiuk reggelire. :)

Hozzávalók:
2 pépesre tört banán
2 tojás
2 evk kókuszolaj olvasztva
6 dkg rizsliszt (vagy 8 dkg)

Gyakorlatilag sorban mindet beleteszek a tálba és összekeverem, majd 10 percig pihenni hagyom. Utána kókuszolajjal kikent palacsintasütőben nagy-közepes hőmérsékleten sütöm. Nagyon hamar átsül, nem is kell sokáig állni mellette és a massza szépen elterül.

4 megjegyzés:

Andi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Andi írta...

Kedves Margaretta.

A kókuszolaj helyett más olajat is lehet használni, hogy a végeredmény ugyanaz legyen?

Előre is köszönöm a válaszodat.

Andi

Bokor Boglárka írta...

Nem tudom, igazából, mert nem próbáltam más olajjal, de abból kiindulva, hogy a kókuszolaj hasonlóan viselkedik süteményekben mint a margarin, vagy napraforgó olaj és biztosan kipróbálnám napraforgó olajjal.

Andi írta...

Köszönöm a választ. Kipróbáljuk :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...