2016. március 8., kedd

Túrós zabos sütemény

Főleg nekem készült, de Farkasapának is ízlett. Egyszerű süti, kis többletmunkát jelent, hogy fel kell verni a tojásfehérjét, de valójában 5 perc összeállítani. Az inspiráció innen jött, csak kicsit másképp és más hozzávalókkal készítettem el :)



Hozzávalók:
3 tojás
300 g túró
1,5 dl tejszín
2 evk negyedannyi édesítő
vaníliapor, citromhéj (bio porított citromhéjat használok)
100 g zabpehely

A tojások sárgáját elkeverem a túróval, zabpehellyel, édesítővel, tejszínnel, vaníliával. Majd a tojások fehérjéjét felverem és azt is óvatos mozdulatokkal hozzákeverem. Előmelegített 180 fokos sütőben, 20x20-as kis tepsiben sütöttem kb. 30 percet, míg a teteje szépen megbarnult. Könnyű lett a tésztája, szaftos, tényleg olyan kicsit mint egy rizsfelfújt. 

Az egészben 64 g ch van, attól függően, hány szeletre osztod, függ, hogy egy szelet mennyi ch-t tartalmaz (én 9 kockára osztottam)

A Facebook-on itt tudtok csatlakozni a blogomhoz. :)

Update:
Elkészítettem 1 dl tejszínnel és 80 g zabpehellyel is, úgy, hogy nem vertem fel a tojásokat. Az állaga így is finom volt, viszont nem volt annyira könnyű, mint az előző verziónál.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...