2012. augusztus 12., vasárnap

Indiai egytálétel paneerral, padlizsánnal és borsóval

Nem különösebben rajongok az indiai konyháért, de néha, változatosságképp jól jön egy-egy indiai jellegű recept. Ez is ilyen volt. Itt árválkodott a hűtőmben egy padlizsán, amit imádok és este a szomszédaink hoztak nekünk házi tejet, amiből paneer (házi friss sajt) készült, így olyan recepteket kerestem, amikbe ezeket felhasználhatom. A fűszerek is többnyire megtalálhatóak itthon (kivételesen még római kömény is volt a fűszeres fiókomban, pedig annak az illatát alig-alig tudom elviselni), csak friss gyömbért kellett vennem. 


Hozzávalók:
200 g zöldborsó
200 g paneer
kókuszolaj - sütéshez is és az ételbe is
1 kis fej hagyma
egy ujjnyi friss gyömbér
1/2 mk őrölt római kömény
1/2 kk kurkuma
1/2 kk csilipehely
só, bors
1 doboz Aranyfácán sűrített paradicsom
3 dcl víz

Kicsit macerás, mert mielőtt az étel elkészítésének nekiállunk, forró ujjnyi kókuszolajban meg kell sütni a kockákra vágott paneert (nem kell tőle tartani, ez kemény sajt, a sütéstől még keményebb lesz) aztán a padlizsánt is megsütjük, amit előzőleg kockákra vágtunk, besóztunk, lecsöpögni hagytunk és lemostunk, megszárítottunk.
Ha megvan minden, kevés kókuszolajon megdinszteljük a kockákra vágott hagymát, beleszórjuk a fűszereket.  Utána beleszórtam a fagyasztott zöldborsót, picit pároltam és felöntöttem a vízzel elkevert paradicsompürével. Mikor már a borsó kész, hozzá kevertem a sajt és padlizsánkockákat.
Én magában ettem, de rizzsel is finom lehet. A család erősen ellenáll a padlizsánnal készült ételeknek fogyasztásának, mert nem tudják, mit veszítenek.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...