2013. szeptember 8., vasárnap

Gluténmentes keksztorta

A recept ötlete innen származik. Kallódott itthon egy ideje egy doboz gullón gluténmentes keksz, amit egyébként aranyárban mérnek, így általában nem készítek belőle desszertet, hanem inkább rágcsálnivalóként fogyasztja a kisfiam. Nagyon kalóriadús és tömény sütemény, egy egészen kicsi szelet is bőven elég egy napra, de néha lehet bűnözni. Diabetikus csokit használtam, de őszintén nem hiszem, hogy ettől sokkal kevesebb szénhidrát lenne benne, sajnos.


Hozzávalók:
30 dkg ét- és tejcsoki
(nálam egy diabetikus étcsoki, egy diabetikus tejcsoki - Aldi-sak, ill. egy tábla Tibi tejcsoki)
0,25 dcl habtejszín
150 g vaj (nálam most Liga margarin)
1 evk méz
15 dkg gullón gluténmentes keksz
A tetejére: egy marék sós mogyoró és 100 g tejcsoki, (Tibi) ill. 100 ml habtejszín

A csokikat a vajjal felolvasztottam, beleöntöttem a tejszínt és mikor picit hűlt beletettem a kanál mézet. A kekszet beletördeltem. Nagyon törékeny kekszről van szó, én csak kézzel kb. négyfelé tördeltem, elkevertem a masszában. Kicsit több kekszet is elbír, szerintem 200 g-ot is bele lehet tenni.
Egy kis méretű tortaformát kibéleltem folpakkal, a masszát belekanalaztam, elsimítottam és a tetejét is lefedtem folpakkal. Hagytam kihűlni, majd a hűtőbe tettem. Másnap a tetejére a csokit a tejszínnel összeolvasztottam és kavargatva kihűtöttem, majd a torta tetejére kanalaztam és rászórtam a picit összetört sós mogyorót. Dermedni hagytam.
Gyors és egyszerű sütemény, remélem kedvetekre lesz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...