2012. november 13., kedd

Rizslisztes banánpalacsinta

Pocak Panna régen elmentett receptje. Nagyon finom és puha palacsintákat eredményezett és végre fel tudtam használni hozzá az ugyan gluténmentes, de eddig nem sokmindenre hasznosított rizslisztet. Mivel nem egy egész családot kellett reggelivel ellátnom, csak két kiskorút, az adag nedves hozzávalóit feleztem, de a rizslisztet elfelejtettem felezni, így a képen látható duci palacsinták lettek, de egyáltalán nem lettek szárazak, vagy nehezek, úgyhogy mikor legközelebb készítettem már direkt nem feleztem a liszt mennyiségét. Mindent elmond, hogy az elmúlt három-négy hétben minden hétvégén ezt kérték a fiuk reggelire. :)

Hozzávalók:
2 pépesre tört banán
2 tojás
2 evk kókuszolaj olvasztva
6 dkg rizsliszt (vagy 8 dkg)

Gyakorlatilag sorban mindet beleteszek a tálba és összekeverem, majd 10 percig pihenni hagyom. Utána kókuszolajjal kikent palacsintasütőben nagy-közepes hőmérsékleten sütöm. Nagyon hamar átsül, nem is kell sokáig állni mellette és a massza szépen elterül.

Mintás piskóta tekercs

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek Sütidoboz által készített piskóta elnyerte a tetszését és gyors kipróbálásra ösztönözte. A Facebookon láttam meg valamelyik blogger, ha jól emlékszem Szabó Emőke megosztásaként, és rögtön állandó olvasója is lettem Sütidoboz oldalának, mert egyszerű, ötletes és finom sütemények vannak nála. Mikor egy este a férjemet vártam haza, aki folyton piskóta tekercset kér tőlem, ha megkérdezem, mit süssek, holott szerintem az az egyik legunalmasabb, és legszárazabb sütemény (olyan vasárnapi nyögvenyelős), gondoltam, meglepem, mert elkészítem neki a vágyott piskótatekercset, de hogy nekem is legyen egy kis örömöm benne, kipróbálom a díszítését. Tulajdonképpen a recepttől nem tértem el, csak annyival, hogy a kimaradt tojássárgáját hozzáadtam a piskóta tésztájához, nehogy kárba vesszen. A színes máz pont elég volt, viszont a piskóta tésztája nekem kicsit kevés volt a nagy tepsimbe. Azért szét tudtam kenni és úgyis megemelkedett, csak az elején okozott némi aggodalmat, de tulajdonképpen elég lett. Vendégségbe készítve nagyon ütős lehet. Nem készítettem el a gluténmentes változatot, mert a nagyobbik fiam utálja a lekvárt, bár Nutellával biztosan megette volna.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...