2011. június 8., szerda

Olaszos hétvége

Nem én főztem, hanem Farkasapa. Látta, hogy mikor megemlítette, hogy akkor hétvégére főz húslevest és pörköltet, akkor nagyon fancsali képet vágtam, ezért lázasan törte a fejét, mit készítsen, hogy én is és a gyerekek  is megegyék.
Már hét közben emlegette, hogy pénteken, mivel ő vigyázott a gyerekekre, meleg vacsorával fog várni, friss zöldségekből készít fritattát. Ezt a tojásételt mindketten szeretjük, most tavasszal fel lehet dobni sok-sok zöldséggel. Valamiért péntekre mégsem készült el (túl sok más dolga akadt), ezért szombat délután könyörgő szemeket meresztettem rá és többször elmondtam, milyen éhes vagyok. Ez hatott, nekiállt a fritattát elkészíteni.
Hozzávalók:
10 dkg szalonna zsírjára sütve
5 dkg borsó
1 kis cukkini
2-3 újhagyma
1 paradicsoma
5 tojás (ebből egy kisebb tepsinyi lett)
1 dcl tejeszín
5 dkg füstölt vagy más jellegű sajt lereszelve
só, bors, szerecsendió
és minden más zöldség, amihez kedvünk van
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, a pörcöket kiszedjük és félretesszük. A maradék zsiradékon a zöldségeket a puhaságuktól függően megpároljuk, de csak kicsit, hogy roppanósak maradjanak és ráöntjük a tejszínnel, fűszerekkel elkevert tojást. Majd betoljuk a sütőbe 200 fokra 20 percre, vagy amíg megpirul a teteje.
A gyerekek egy falatot se ettek belőle, de nekünk felnőtteknek nagyon ízlett, ők még nem értek meg a kulináris élvezetekre.

A húsleves helyett pedig minesztrone levest főzött, ami annyira jól sikerült neki, hogy nem győztem dicsérni. Kellett is neki a dicséret, mert a piszok kölykök ebből se voltak hajlandóak enni. Már látom rossz sorsomat, hogy ezen a hétvégén ismét felmerül a húsleves - pörkölt kombináció, hogy a gyerekek ne csak hideget egyenek egész hétvégén.
Ha valakinek volna jó tanácsa, hogy mit tegyek, hogy elfogadják az új ételeket, szívesen veszem.

Én is sokszor igyekszem Farkasapa kedvében járni. Ő nagyon szereti a salátát, ezért mikor Németországból jön haza, estére mindig a kedven salátáját készítem. Mozarella - paradicsom, bazsalikom, olívaolaj és valami friss péksüti. Azért lett ilyen szép színes, mert sikerült sárga színű koktél paradicsomokat is vennem. Kis fogpiszkálókra tűztem a fél paradicsomokat a kis golyó mozarellákkal, de később kiderült, ez a lépés teljesen felesleges volt, arra volt jó, hogy kicsit tovább piszmogjon vele Farkasapa, mielőtt megeszi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...