2012. augusztus 22., szerda

Mézes kókuszos gluténmentes muffin

A recept ismét a kedvenc blogomról származik. Olyan jókat talál ki! Nekem csak annyi dolgom van, hogy lefordítsam magamnak és kipróbáljam. Mézes - kókuszlisztes tészta, a tetején almával és barna cukorral (a kókuszliszt még a Nature Cookta ajándéka). Nagyon finom lett! A mézet nem szabad helyettesíteni, ez adja a különlegességét a tésztának,  ill. az édeskés kókuszliszt. Nyersen is finom volt a tésztája. Igaz, hogy így kalóriadúsabb, mint xilittel, de ennyit be kell vállalni. Összesen 8 db muffin készült ebből az adagból, épp egy délutáni nassoláshoz volt elég.


Hozzávalók:
3 tojás
1 evk kókuszolaj (még szilárd állapotában ennyi)
2 evk tej
3 evk méz
ici-pici só
1 mk vanília
3/4 csésze Nature Cookta kókuszliszt
(1, 5 dcl-es csészével mérve)
1/2 tk sütőpor
Tetejére: 
2 kis nyári alma
összesen kb. 1 evk barna cukor

A három tojást felverem, hozzáteszem a mézet, vaníliát és az olvasztott kókuszolajat. Szépen összekeverem. Hozzáteszem a szárazanyagokat és elkeverem. A muffin tepsi mélyedéseibe kanalazom, úgy 3/4-ig töltve. Az almákat megpucolom és karikákra, szeletekre vágom, a muffinok tetejére teszem és megszórom mindegyiket egyenként egy kis barna cukorral. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 15 perc alatt megsütöm. Egyszerű, de nagyon finom sütemény.

Tipp: a kókuszliszt nagyon rostos, inkább evőkanállal adagoljuk, és a kavarás során figyeljük, hogy mennyi folyadékot köt meg. Szinte folyékony muffin tészta állagúnak kell lennie a masszának.
Az eredeti receptben szerecsendióval fűszerezi és körtével készíti. Szerintem ez a változat is finom lehet, vagy lehet hozzá adni fahéjat, vagy dióval elkevert cukorral megszórni az almákat.

Amennyiben szeretnétek kókuszlisztet, megrendelhetitek a Biobolt e-tár webboltban 10% kedvezménnyel, amennyiben hivatkoztok a Margaretta12 kódra.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...