2012. január 1., vasárnap

Az igazi keksz gluténmentesen

Azért "igazi keksz" mert ropogós, porlós, a keményítőtől olyan jellege lett, mint a bolti keksznek. Mivel bolti keksz jellegű sütit gluténmentesen nem olyan könnyű készíteni, ezért örülök nagyon a receptnek.
Ez nagyon kis adag lett. Lehet kisebbre formázni, akkor több lesz belőle, de próbaképp mindenképpen megérte elkészíteni.


Hozzávalók:
6 dkg margarin
4 dkg porcukor
3 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő (nálam kukorica)
1 tk rumaroma (én ezt kifelejtettem)

A margarint habosra kevertem, a lisztet, porcukrot, keményítőt összeszitáltam és a margarinnal összedolgoztam a robotgép segítségével. Egy órát pihent a hűtőben (ezt nem szabad kihagyni). Én rúddá formázva pihentettem és utána késsel vágtam a köröket. De lehet gombócolni és villával ellapítani is, kinek mi egyszerűbb.
180 fokon 12 percig sütöttem. Vigyázni kell, ne égjen meg, rövid idő kell csak neki.
Ábel olyan boldogan ropogtatta, hogy elhatároztam, mindig lesz itthon ilyen. Lehet persze díszíteni is csokival, vagy egyik felét belemártani, vagy kockára formázni és villával megszurkálni, mint a valódi kekszeket. Majd még variálok én is rajta. De a recept nagyon jó.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...