2013. november 28., csütörtök

Gluténmentes nutellás linzertekercs

Mostanában a gasztroblogokban nagy sikert aratott. Egyszerű elkészíteni és finom. A fiaimnak is nagyon ízlett. Legalább módomban volt tesztelni a Mester sütiport. Dobos Bea ajánlotta, hogy linzerhez jó és tényleg jó volt. A tekercs vége kicsit töredezett, de lehetett nyújtani, tekerni is óvatosan. Nutellával kentem meg. Ha valakinek van bevált linzer gm lisztje, nyugodtan készítse azzal.
Recept bárhol fellelhető a neten, beírva a keresőbe, hogy "linzertekercs", sokan elkészítették, csak a lisztet kell gm-re cserélni. Én fél adagot csináltam elsőre.


Hozzávalók:
200 g Mester süteményliszt
125 g vaj
pici só
1 dcl tejföl
A kenéshez kb. 2-3 evk gluténementes nutella

A hozzávalókat összegyúrjuk, minél gyorsabban. Lehet robotgéppel is készíteni, nekem azzal egyszerűbb volt. 15 percet pihentetjük, kinyújtjuk téglalap formára, megkenjük gluténmentes nutellával, feltekerjük és tepsire téve 180 fokon világosra sütjük. Nem kell megbarnulni. Porcukorral megszórjuk és felszeletelve tálaljuk.

Nálunk a srácoknak nagyon bejött, készíthettem volna többet is, mert pikk-pakk elfogyott.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...