2010. augusztus 9., hétfő

Fogyókúra

Még nem tudok "ilyen volt", "ilyen lett" képeket feltenni ehhez a bejegyzéshez, de már régóta készülök megírni.
Úgy három hónapja kezdtem el komolyan foglalkozni vele, hogy hogyan nézek ki. A terhességeim előtt természetesen folyamatosan jártam edzeni és elég kevesett ettem. Igazából örök életemben figyelnem kellett a súlyomra, ill. arra, hogy ne egyek sokat és mindig találjak valamilyen mozgásformát. Már általános iskolában is. Míg a gimiben mindenki vékony volt, én voltam a szobánkban a legkövérebb, mégis én voltam az egyedüli, aki néha elmentem futni, aki nem akartam kihagyni a tesiórát, bár sokat szenvedtem alatta, mert soha nem bírtam az iramot, és én voltam aki igyekeztem találni alkalmat arra, hogy elmenjek aerobikra. Nem ettem a kantinban, inkább gyümölcsöt fogyasztottam és éheztem. Ehhez képest mégis nekem volt a legrosszabb alakom.
Ez sajnos mit sem változott az évek során. Míg valaki végig tudja úgy csinálni a terhességeit és az utána következő embert próbáló időszakokat, hogy ugyannannyi marad a súlya, mint előtte volt, addig nekem ez az időszak plusz 20 kg eredményezett. Nálam ez katasztrófának számít, mivel olyan lassú az anyagcserém, hogy nagyon hosszú idő, mire leadom. Ráadásul nehéz koncentrálnom a feladatra, mert sok minden más van körülöttem, ami elviszi az energiámat. A gyerekek mellett nem tudok magamra figyelni. Másoknak ez nem is probléma, vagy legalább is sokaknak, de nekem nagyon is az.
Módszerem nincs. Vettem néhány hónapja csökkentet szénhidráttartalmú kenyeret, két hétig azt ettem. Igyekszem sok gyümölcsöt és zöldséget enni, ez nem is esik nehezemre, mert szeretem, a húst viszont nem, így sokszor kell gabonát, kenyeret fogyasztanom. Ráadásul a krumlit, tésztát imádom, emiatt elég nehéz, ezeket nem is tudom kiküszöbölni az étrendemből.
Vettem a Müllerben egy fogyókúrás italport, ami tulajdonképpen a Turbó diéta jellegű fogyis por. Finom ízű és csak 2000 Ft körül van. Az áfonyás ízlett a legjobban, esténként néha abból ittam egy csészével, mikor már nagyon korgott a gyomrom.
Nem arról van szó, hogy addig csokit ettem minden nap, nassoltam ezerrel, cukrot-cukorral ettem, hanem csak annyit ettem eddig is, mint más átlagos ember, csak nekem ez valamiért duplán számít. Én eljártam futni, szinte minden nap, otthon tornáztam (sok jó tornát sikerült megszereznem), nem vacsoráztam és amit lehetett korlátoztam.
Két hónap alatt két kg fogytam. Ez jó, de elég kevés, főleg annak viszonylatában, hogy néha olvas az ember sztorikat, miszerint egyesek 15 kg-ot fogynak egy hónapban. Nekem is jó lenne valami csodaszert felfedezni, ami ilyen eredményt hoz, ha valaki tud ilyenről, szóljon. Bár életem során megtapasztaltam, hogy fogyás terén csodaszer nincs, vagy szenvedsz, vagy kövér maradsz. Szóljon, ha valaki mást tapasztalt.

Konklúzió: hátha másnak segítség, amit leírtam. Biztos, hogy lehet fogyni, még ha nagyobb szenvedés árán is és még ha sokkal lassabb ütemben is, mint mások, ha az ember igyekszik egészségesen étkezni, keveset, édesség és cukor nélkül, és mozog-mozog-mozog.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...