2013. július 29., hétfő

Gluténmentes csokikaramella

Bár a blogon szerepelnek diétás receptek is, ez nem az. Illetve a gm diéta alapelveinek megfelel, de közel sem cukormentes, vagy diabetikus, hanem nagyon durván kalóriadús. Néha-néha belefér a gyerekek életébe. Nem magamnak, hanem nekik gyártottam. A recept valamelyik Kifőztükben jelent meg, a számok ingyenesen letölthetők. Sokat inspirálódom belőle.

Hozzávalók:
1 tubus gm sűrített tej (ez is Lidli-s, nem volt az összetevők között feltüntetve allergénként a glutén)
10 dkg gm pillecukor (Lidliben szoktam venni)
3 evk kókuszolaj
180 g gm csokicsepp (Szoó Judit félét használtam)

Az eredeti receptben még szerepelt porcukor is, de azt bevallom nem volt szívem beletenni, szerintem így is épp eléggé édes, nem hiányzott bele, az állaga miatt sem, megítélésem szerint. Hűtőben dermedt és szépen lehetett szeletelni, bár nagyon olvadékony, ragadós. Finom lett, megkóstoltam én is, igazi gyerekcsemege. :))
A sűrített tejet és a feldarabolt pillecukrot (az enyém nagyon nagy darabokból állt) egy lábasba tettem és lassú tűzön, keverés mellett melegíteni kezdtem. Szépen összeolvadt. Ekkor hozzáadtam a kókuszolajat és a csokit, de ekkor már levettem a tűzről. Összekevertem és egy fóliával bélelt nagyobb méretű kenyérforma aljába öntöttem. Hamar szilárdul, alig bírtam kikaparni a lábasból, jó, ha gyorsan dolgozol vele. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...