2014. február 8., szombat

Cukormentes csilis ribizli "lekvár"

Igaz, hogy nincs szezonja a ribizlinek, de hátha nálatok is van a hűtőben elfekvőben pár kg. Nálam csak egy doboznyi volt, de a fagyasztó leolvasztása miatt muszáj volt felhasználni.
Annyira egyszerű az egész, hogy szinte nem is recept és annyira finom lett a végeredmény, hogy 2 perc alatt elfogyott. Egy egészen kis üvegcse lekvár lett belőle, mert alig volt 250 g a ribizli, de tuti, hogy jövő nyáron főzök ilyet jó sokat, mert nekem nagyon-nagyon ízlett. A paleo étrendbe is tökéletesen beleillik, én reggelire paleo kenyérrel ettem. A fénykép egyáltalán nem adja vissza az ragyogóan élénk színét.


Hozzávalók:

250 g ribizli (nekem mélyhűtött volt)
1/2 tk stevia por
1/2 mokkáskanál pektin
1/2 pohár víz
1 evk eritrit
pár tekerésnyi csili pehely

A ribizlit lábosba tettem és fél pohár vizet aláöntve főzni kezdtem. Aztán beleszórtam az eritritet és a steviát, csilipelyhet és kb 2 percig rotyogtattam. Hozzászórtam a pektint, azzal is rotyogott egy percet, átpasszíroztam és üvegbe töltöttem. Feje tetejére állítottam, de miattam felesleges volt, mert még aznap megettem az egészet, így nem tudom megmondani, hogy eláll-e. Szerintem nem nagyon, érdemes talán kis adagokat főzni, inkább friss lekvár ez, mint hosszan elálló. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...