Különösen finom kis keksz. Akkor gluténmentes, ha a zabliszt és a zabpehely gluténmentes termék. A rum és a vanília nagyon kell bele, anélkül nem ilyen finom. Egyszerű és nagyszerű kis nassolnivaló. Elég laktató. IR diétában uzsonnára, tízóraira ajánlott. A recept innen származik, de nem bírtam ki, hogy ne módosítsam kicsit. Mazsola helyett mehet bele étcsoki, akkor kicsit másképp alakul a szénhidráttartalma.
Hozzávalók:
100 g kókuszolaj
2 evk negyedannyi
2 tojás
100 g zabliszt
30 g zabpehely
110 g kókuszreszelék
1 kk rumaroma
1 kk vaníliaaroma
3 ek mazsola
csipet só
1 kk sütőpor
Egy tálba kimérjük a száraz hozzávalókat. A kókuszolajat megolvasztjuk, hozzáöntjük és beleütjük a tojásokat is. Egynemű tésztává dolgozzuk, majd belegyúrjuk a mazsolát is. Lehet gazdagítani a tésztát csokival, nekem most nem volt itthon cukormentes. Nekem így pont elég édes volt, de ha te édesebben szereted tegyél bele több édesítőt. Természetesen másfajta édesítőszerrel is elkészíthető, ízlés szerint.
A masszából golyókat gyúrtam, ici-picit ellapítottam a kezemben és a tepsibe tettem. Egészen minimálisan nőttek meg, ezért kis tömör és nagyon laktató kekszek lettek.
Értékei:
120 g CH van benne összesen
22 db keksz lett belőle
egy db keksz: 5,4 CH/db