2009. május 5., kedd

Szerencsére semmi izgalmas nem történt, amiről beszámolhattam volna a hét első három napján. Ma orvosnál voltunk a legkisebb Farkassal, csak a szokásos harmadik havi oltáson. Jól viselte, olyan kis rendes gyerek. Itt nálunk mindig fúj a szél, nem is Martonvásárnak kellene hívni. Még soha nem laktam ennyire szeles helyen. Kicsit féltem, hogy megfáznak a gyerekek. Ilyenkor, mikor dokinál vagyunk, következő héten mindig betegek lesznek, valamit összeszedünk ott, pedig Ábelnek alaposan meg szoktam mosni a kezét, mielőtt eljövünk.
Főztem is, természetesen a takarékosság volt a fő szempont, úgyhogy sok tészta volt.
Hétfőn megsütöttem Duende blogjában látott fűszeres minibagetteket, isteni lett, minden kismama, akit megkínáltam csodájára járt és a férjem is nagyon örült, csak kevés maradt neki belőle. A gyerek is ette, ami nagy szám, mert nagyon válogatós. Kép nincs, mert már több napja lemerült a gépünk.
Aztán kedden saját kézzel gyúrt tésztát ettünk mákosan-lekvárosan. Nem voltam valami ügyes, elég vastagok lettek, mikor kifőttek, de nagyon finom volt. Nem is gondoltam, hogy ennyire más íze van a kézzel készített tésztának. Szintén Duende blogjában láttam és kívántam meg. A kép nem is lenne szép, mert elég rondán néz ki, mikor kifő, hát még mikor rászórom a mákot.
Ma zellerkrémleves lesz krumpligombócokkal. Remélem finom lesz, még ezután fogok nekiállni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...