2009. május 27., szerda

Patchwork

Mo

Itt a kis töltött káposztám.
Nagy lendületet kaptam a napokban. Egy közösségi fórum ingyen elvihető rovatában, egy kedves valaki meghirdetett, azelőtt 4 perccel, hogy feljelentkeztem volna, elvitelre anyagokat patchworkhoz, játékvarráshoz. Rögtön írtam neki és én nyertem meg a jogot, hogy elhozhassam a három zsáknyi anyagot. Rettenetesen örültem neki. Eddig csak néhány maradék anyagból volt alkalmam gazdálkodni, ill. a férjem elhasznált kockás ingeit ajánlotta fel számomra. Sokszor láttam szép dolgokat, de tudtam, nekem úgysincs anyagom hozzá. Hát, most már van. :)))
Már ígértem képeket, a munkáimról, de amin most dolgozok, még nincs kész. Szombaton lesz a kisfiam születésnapja és az unokatesóé is, ott ünnepelünk közösen, és addigra el kell készítenem a fiúnak való kispárnát. Remélem örül majd neki Sebestyén.

Ábelnek néhány Bob mesteres járművet vettünk, mert mostanában mindig azokat a meséket játssza a játékautóival.
Még ki kell találnom a zsúfolt lakásunk melyik szegletében rendezem be a varrósarkot, mert igazából akkor kapok ihletet, ha látom az anyagokat. Így, hogy zsákban vannak, nehéz meglátni bennük a lehetőséget.

Áron már megfordul hasról -hátra. A technikáját még nem sikerült ellesnem, mert mindig alvás helyett csinálja az ágyában. Mivel otthagyom és nem őrzöm alvás előtt, még nem láttam. Ma 6 órakor azzal ébresztett a férjem, hogy a Áron az ágyában hanyatt fekszik és játszik. Nem mondom, hogy örültem, nagyon korán volt még. Nem is aludt vissza, csak fél nyolckor. Addigra meg már Ábel is felébredt és követelte a tejét.

Ábel egyre többet beszél. A mondókákat, énekeket még nem akarja mondani velem, de látom rajta, hogy magában mondja. Még nem is beszél tisztán, csak néhány szót ejt teljesen tisztán, a többit csak az érti, aki ismeri. Remélem javulni fog.
Expresszt=epessztet
Lada=Jada

A barátnőm megkérdezett egy gyógypedagógust, hogy rendben van-e, hogy Ábel nem szeret hintázni, fél, ha beültetjük és maga nem is kívánkozik bele. Soha nem volt félelmetes élménye szerintem a hintával, egyszerűen nem akarja. A földre szegezi a tekintetét és masszívan retteg. A gyógypedagógus azt mondja, hogy erőltetni kell, mert az agynak fontos része fejlődik a hintázással és ez kihagyhatatlan. Nekünk itthon nincs hintánk, úgyhogy gyakran leszünk a barátnőm vendégei mostanában, bármennyire ellentétes is a nézeteimmel, hogy erőltessem a gyerekem olyan tevékenységre, amit láthatólag nem szeret csinálni.

Kivettem a könyvtárból tegnap egy könyvet, amiben olyan játékok leírását, elkészítését lehet megtalálni, amik a Waldorf módszer részei. Nagyon érdekes. Biztosan meg fogok varni belőle néhány játékot.

Mostanában csupa egyszerű, említésre se méltó ételt főztem.

Elkészült az ajándék kispárna szombatra. Itt a kép. Mivel a telefonommal készítettem, nem túl jó felvétel.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...