2012. július 5., csütörtök

Nature Cookta termékek - kókuszliszt, Xukor és Xukor Zéró, mandulaliszt

Sokszor álmodoztam arról, milyen jó lenne, ha nekem is felkínálnák a lehetőséget néhány termék kipróbálására. Hát minden álmom így váljon valóra, mert megkerestek a Nature Cookta termék forgalmazói, hogy próbáljam ki és tegyem közzé a véleményemet :). Gondoltam, ennél mi sem egyszerűbb, amúgy is nyitott vagyok az alternatív lisztekre, amúgy is használok xilitet én biztosan jól járok. Addig nem akartam közzé tenni a véleményemet, míg jónéhány dologban ki nem próbáltam a címben szereplő termékeket.

A diétában, fogyókúrában való hasznosságáról ódákat zengenek a neten, így ezt most én nem írom le még egyszer, inkább arra fókuszálok, hogy milyennek a termékek a gyakorlatban.

Xukor - finom minőségű xilit, semmilyen mellékíze nem volt. Süteményekben ugyanúgy viselkedett mint a cukor, bár ez finomabb szemcséjű. A tojásfehérjét ugyanúgy fel lehet verni vele, mint cukorral, talán mintha kicsit kevesebb is kellene belőle, de ez lehet, azért van, mert én amúgy is kevéssé édesen szeretem a süteményeket. Gyakorlatilag amíg tartott nem tartottam itthon cukrot vagy porcukrot, még barnát sem, mindent ezzel édesítettem.

Nature Cookta mandulaliszt:


Ezzel a lisztel nagyon szerettem dolgozni. Lehet keverni gluténmentes lisztel, nagyon finom ízű sütiket eredményez. Mivel nem meghatározott annyira a mandula íz, sós ételekhez is lehet használni. Ez fogyott el a leghamarabb, valószínűleg rendszeres vásárlója leszek ennek a terméknek. És macaronként még ki se próbáltam.

Amiket eddig készítettem ezekkel a termékekkel:
Túrós "rétes" tepsiben készítve

Sült eper "lekvár" - még most sincs semmi baja, azóta a polcon áll

Sütés nélküli, amúgy laktózmentes torta

Mogyorós muffin

Mandulalisztes piskóta

Mandulalisztbe forgatott brokkoli sütőben sütve

Nature Cookta kókuszliszt

Ez a fajta liszt rostdús, sok folyadékot felvesz, ezért bármilyen süteményt készítünk belőle arra kell figyelni, hogy óvatosan adagoljuk. Volt, hogy olyan süteményt készítettem belőle, amit nem tudtam lefényképezni, pedig nagyon finom volt. Pl. ilyen volt a kókuszlisztes fánk.

Kókuszlisztes brownie - ez nagyon finom lett


Csokigolyók kókuszlisztes muffinból - ez volt az első kísérlet, emiatt lett morzsálódós a muffin, túl sok folyadékot felszívott a kókuszliszt

Xukor Zéró - nagyon meg voltam elégedve vele. Ebből viszont jóval több kellett ugyanolyan édes íz eléréséhez, mint a Xukorból vagy amúgy cukorból, viszont 0 a kalóriaértéke, így nyugodt szívvel használtam. Ennek sem volt semmilyen mellékíze, a sütemények tökéletesek lettek vele.

Ezzel készült például:

A gluténmentes gofri

Az édes babkrém golyó

De az eperlekvár egyik adagját is ezzel készítettem és minden bűntudat nélkül falatozhattam.

Aki szeretne rendelni, megteheti a Biobolt oldalán és a forgalmazók 10% kedvezményt is adnak, amennyiben a rendelő beírja a Margaretta12 kódot. Vegyétek és használjátok bátran, mert kiváló minőségű termékeket kaptok!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...