2011. május 28., szombat

Semmi kis édességek gyorsan

Epres kehely

Ehhez gondolom nem kell recept senkinek, bármiből összedobható ilyenkor, eperszezonban.
Az enyémhez kellett:
200 g túró
2 dcl tejszín
édesítő
két marék eper
kevés cukor
citromhéj, vanília

A túrót kikavartam az édesítővel és a citromhéjjal, vaníliával. Felvertem a tejszínt. Az epret kicsit villávval cukorral szétnyomkodtam. Hagytam egyben is szemeket a tetejére. A túrót összekevertem a tejszínnel. Rétegeztem a holmikat. Tejszínes fehér réteg, összenyomkodott eper, még egy kis fehér réteg, majd díszítettem a tetejét szeletekre vágott eperrel. 
Most édesítővel készült, de természetesen nem olyan finom, mint cukorral. Mivel tudtam, hogy nagy adagot fogok enni belőle, a fiuk viszont valószínűleg meg sem kóstolják,  muszáj volt.
Csokis kukoricapehely (gluténmentes)
Ez az édesség se egy nagy szám, viszont gluténmentes. A korábbi is, de az Ábelt nem érdekelte. Ehhez nagy reményeket fűztem.
Gluténmentes étcsokit összeolvasztottam kis vajjal, majd kevertem bele gluténmentes kukoricapelyhet és kis kupacokat raktam egy sütőpapírra. Utána hűtőbe tettem egy órára. Ropogós maradt a kukoricapehely és mégse bolti csokit esznek.

Profiteroll
A zenélő autónál kapható tejszínkrémes golyót (akciósan három csomag 1200 Ft) szoktam megvenni, mert égetett tésztát még sohase készítettem és nem is tervezem, kicsit tartok tőle. Egy vanília vagy csokipudingot elkészítek. Egy tálba öntök egy csomag golyócskát, és leöntöm még fagyosan a forró pudinggal. Aztán rövid időre hűtőbe teszem. Hamar egymáshoz hűlnek. Szerintem nagyon finom, és hát a fő jó tulajdonsága, hogy egyszerű, viszont nem gluténmentes.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...