2016. január 10., vasárnap

Lisztmentes tojástortilla

Nekem a reggeli az egyik legfontosabb étkezésem. Egyrészt marhára éhes vagyok, úgyhogy muszáj is ennem, másrészt ha nem reggelizem, egész nap éhes vagyok. Igyekszem a 160g -os napi szénhidrátadaghoz tartani magam, de ha kevesebb az nem baj számomra, mert nincs diagnosztizált IR-em (inzulin rezisztenciám), csak ez az étrend felel meg nekem a leginkább. 
Ehhez a tojástortillához most Szafi ch csökkentő lisztkeverékét használtam, ahogy mostanában mindenhez, mert nagyon-nagyon megszerettem. Kiváló tulajdonságokkal rendelkező "lisztféle", vagyis tulajdonképpen rost, alig tartalmaz emiatt szénhidrátot, tehát a fogyásomat elősegíti. Ráadásul minden finom vele és eddig még minden jól is sikerült, hiába kísérleti példányok voltak, ami nagyon nagy szó, tapasztalatból mondom. Ahogy csavartam, egyébként jól lehetett tekerni, pont a közepén lett egy kis rés, de ez nem vont le semmit az élvezeti értékéből.


Hozzávalók: 
1 tojás
1 kávéskanál Szafi fitt ch csökkentő lisztkeverék
2 evk víz


Összekevertem és egy kókuszolajjal igen vékonyan kikent serpenyőben lassú tüzön megsütöttem. Sütöttem hozzá kolbászkarikákat, tettem bele salátalevelet és vágtam hozzá uborkát. Finom és tartalmas, laktató reggeli lett belőle. 

Biztosan lehet más liszteket is használni (Szafi sütőliszt, zabpehelyliszt, egyéb ch csökkentett lisztek, tk búzaliszt, gluténmentes lisztek, viszont akkor más ch tartalommal kell számolni, de a legjobb sztm a nyílgyökérliszt, attól tuti, hogy szakadásmentes lesz)

A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...