2012. január 9., hétfő

Libazsírban sült fokhagyma

Nagy rajongója vagyok a fokhagymának. Sokszor gondoltam arra, mikor valami sült húst lapátoltam át a tepsiből a tányérra, hogy milyen kár ezért a mellette sült fokhagymáért, hagymáért, de soha nem jutott eszembe, hogy ezt hús nélkül is előállíthatom.
Arról van szó, hogy Max-nál olvastam szilveszter előtt ezt a receptet és nagyon megkívántam. Mivel nem szabad sok kenyeret fogyasztanom és ez azért azzal jó, gondolkodtam, hogy elkészítsem-e. Minden megvan hozzá egy háztartásban, így nem bírtam megállni, hogy ki ne kipróbáljam.

Hozzávalók:
2 fej fokhagyma
1 fej hagyma
200 g libazsír
1 kk rozmaring
1 kk kakukkfű
só, bors

A hagymaféléket megpucoltam, beleszórtam egy kisebb kerámia tepsibe. Rászórtam a fűszereket és ráöntöttem a libazsírt. 40 percet lefedve sütöttem 180 fokon, majd kicsit levettem róla és úgy 10 percet úgy is sütöttem.
A hűtőben tökéletesen megdermedt. Minden reggel kényeztettem magam azzal, hogy egy szelet zabpelyhes kenyeret megkentem és igen jóízűen megettem.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...