2015. január 31., szombat

Gluténmentes túrófánk

Sokféle gluténmentes fánkot készítettem már. Itt találjátok a szalagos fánkot, ami nagyon jól sikerült, de van gluténmentes csőröge recept is. Van már túrófánk is az oldalon, méghozzá egy nagyon finom változat, de szeretek mindig új recepteket kipróbálni, ezért Aranytepsi blogjáról kipróbáltam ezt a nagyon egyszerű túrófánkot. A recept teljesen jól működött Schar B liszttel és amellett, hogy finom volt, az egész adag készen lett 20 perc alatt. Egy három gyerekes anyukának ez nagyon fontos :)
A fotó nem a legjobban sikerült, nézzétek el nekem. Ott álltam este 8-kor az asztal mellett, miközben három kis kezet tartottam távol a táltól és próbáltam lefotózni, hogy megjelenhessen itt a recept. :)


Hozzávalók:
250 g túró
1 tojás
1 evk Dia Welness negyeannyi édesítő
(vagy 2 evk cukor, xilit)
1 tk vanília por (vagy aroma)
1 tk citromhéj
120 g Schar mix B liszt
0.5 tasak gm sütőpor

A túrót, tojást, édesítőt és a vaníliát, citromhéjat összedolgozzuk. Hozzáöntjük a lisztet és a sütőport és azzal is alaposan összedolgozzuk. Én ezt villával csináltam. A massza ragacsos. Mikor az olaj forró volt, nedves kézzel kis golyókat formáztam és beledobtam. Maguktól megfordultak az olajban és szép barnára sültek. A belseje lukacsos, az íze édes vaníliás. A gyerek is nagyon szerették.

Gluténmentes csőröge fánk

Most vettem észre, hogy bár a Facebook csoporban megírtam tavaly, de ez a recept még itt nem szerepelt. Mivel egy jól sikerült kísérlet volt, felteszem. :)
Ízre olyan mint a búzás (engem is meglepett), a tésztával könnyű dolgozni, bár a hajlítást érdemes lassan csinálni, de nyújtani vágni tökéletesen lehet. Ebben az esetben én nem ajánlom a lisztcserét, mert a Farinát erre találták ki.
Hozzávalók:
250 g Schar Farina liszt
3 tojás sárgája
csipet só
1 evk cukor
1 kis doboz tejföl

Összegyúrtam az alapanyagokat, míg egynemű rugalmas tészta lett, picit pihentettem, két adagban lisztezett felületen kinyújtottam, rombuszokra vágtam, közben már melegedett is az olaj. A rombuszok közepét bemetszettem és a tészta egyik csücskét áthúztam rajta. Forró olajban 1-1 perc alatt mindkét oldalát megsütöttem. Finom lett!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...