2012. május 13., vasárnap

Hétköznapi Pina Colada minimuffin (diabetikus, gluténmentes)

Ezt a mini muffint bármelyik délután összedobhatod. Már szerepel hasonló a blogon, de ebben csak kukorica lepényliszt van és megbolondítottam egy kis ananászos joghurttal. Természetesen, ahogy most már minden sütemény nálam, kókuszolajjal és xilitel készült.

Hozzávalók:
60 g kukorica lepényliszt
100 g kókuszreszelék
1 tojás
1 doboz Aktivia ananászos joghurt
pici só, pici vanília
1 kk sütőpor
100 g xilit
50 g kókuszolaj (folyékonyan)

A kókuszolajat picit beteszem a mikróba és megolvasztom, könnyebb vele bánni. A tojást, joghurtot és xilitet, vaníliát, sót, majd a folyékony kókuszolajat szépen összekeverem. Figyelni kell arra, hogy a joghurt és a tojás ne legyen hideg, de legalább a joghurtot meg kell kicsit melegíteni, nem melegre, csak épp szoba hőmérsékletű legyen. Ha nem így járunk el, a kókuszolaj a hideg anyagokkal való érintkezés közben visszadermed és darabossá válik. Beleöntjük a kukorica lepénylisztet (lehet sima kukorica lisztet is használni), sütőport és kókuszreszeléket és alaposan elkeverjük. Egy 24 rekeszes minimuffin tepsibe rakunk kis kapszlikat és egy-egy kávéskanál tésztát teszünk bele. 180 fokon sütjük 15 percig, míg a szélei barnulni kezdenek.
Elképesztően finom illat lengte be a lakást. A fiuknak már csorgott a nyála, mire elkészült a sütemény.
Tipp: szerintem finom lehet körte joghurtal, eper joghurttal, vagy esetleg kókuszos görög joghurttal is. Érdemes variálni, mert nagyon egyszerű, mégis mindig más sütemény lehet belőle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...