Azt kell mondanom, hogy valami hihetetlenül finom keksz! Nem gondoltam volna a recept egyszerűségét látva, de pont az egyszerűségében rejlik a titok. Sokszor fog készülni.
Hozzávalók:
10 dkg vaj megolvasztva
3 evk juharszirup
8 dkg barna cukor
1 tojás
10 dkg dió
10 dkg gluténmentes liszt (Schar mix B)
1 kk sütőpor
egy pici só
egy pici vaníliakivonat
A vajat megolvasztottam és kicsit kihűtöttem. Belemértem a juharszirupot, a cukrot és a tojást, és jól elkavartam, hogy a cukor ne maradjon szemcsés.
Hozzáöntöttem a száraz anyagokat egyszerre és jól elkevertem azzal is. Kiskanállal adagoltam a sütőpapíros tepsire. és picit elkentem. Elég hígacska volt a massza, gondoltam is, hogy ez nem valami keksz - szerű, de nagyon szépen elterültek (mint a szezámmagos keksznél), ezért bőven kell helyet hagyni közöttük. Egy tepsinyi lett, nagyon-nagyon hamar elfogyott.