2018. szeptember 17., hétfő

Sós bazsalikomos "sajtos" madelaine

Nemrég szert tettem egy madeleine süőformára, és már többször sütöttem benne édes és sós sütiket. Mivel nagyon gyorsan sül, gyakran előveszem. Most zabliszttel készült egy sós sütemény, amit tízóraira fogyasztottam. Nagyon finom kis falatkák lettek, érdemes vele kísérletezni és más ízekben is kipróbálni. Pl. legközelebb fogok bele tenni feta sajtot és pirított hagymát, de el tudom képzelni snidlinggel és rozmaringgal is.




Hozzávalók: 
1 tojás
1 evk görög natúr joghurt
50 ml víz
1 evk chia mag
5 csapott evk zabpehelyliszt
1 mokkáskanál sütőpor
3 csapott evk sörélesztőpehely
(ez adja a "sajtosságát", bár valódi sajt nincs benne)
1 mokkáskanál szárított bazsalikom (frissel biztosan jobb)

A nedves anyagokat, sót, chia magot összekevertem, nem kell sokáig, csak míg szépen elkeverednek az alapanyagok, majd beletettem a lisztet és sütőport. Elkevertem és az olajjal kifújt formába adagoltam. Kb egy evk egy formába, nem telik meg vele teljesen de majdnem. 200 fokra előmelegített sütőbe tettem és kb. 10 percig sütöttem. Nagyon hamar sül, vigyázni kell vele. 

A Facebook-on itt találtok, ha kerestek :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...