2011. január 23., vasárnap

Pihentető hétvége sok sütéssel

Gyönyörű idő volt pénteken és szombaton. Végre ráérősebbre vehettem a figurát, ezért sütöttem paninit.
A receptet Ottistól vettem, tökéletes, feleztem az adagot, de nem tértem el a recepttől.

Szombaton is csodaszép napsütésre ébredtünk, ezért külön-külön töltöttük az időt a fiukkal. Én elmentem Ábellel könyvtárba, Farkasapa meg vásárolni Áronnal. Ő húzta a rövidebbet, de így van ez, ha csak ő tud vezetni a családból és vidéken lakunk. Ők is szoktak jönni könyvtárba, de most muszáj volt néhány dolgot venni.
Csodás érzés volt elindulni Ábellel. Ő bringával, én gyalog a könyvekkel a hátamon. Nagy békességet éreztem. A boltban vettünk Maoam cukorkát, ami reményeim szerint gluténmentes és eheti, bár bővebb információm nincs, mint amit a csomagoláson feltüntetnek, az összetevők között nem láttam gyanús holmit. Most ez az első számú kedvenc, több csomaggal is elpusztít egyszerre. Egész úton rágtuk a cukorkát és beszélgettünk. Nagyon jó érzés volt. Sokat kérdezett Ábel, ilyeneket: "Az embereknek miért van hajuk?" "Miért nincs az embereknek kopoltyújuk?", "A medvék tudnak biciklizni? Én láttam a tévében, hogy egy medve biciklizett?". Aztán a könyvtárban mindketten keresgéltünk. Határozott céllal mentünk, Petson és Findus könyveket kerestünk. Kivettük Duda és Pocsolya kalandjait, ami szerintem helyes mese, a Minimax-ról ismerjük, a Kisvakond és az Egér karácsonyát, egy Sicc-et, a Kavicsmesét, Marék Veronikától. Sokat már ismer, Ábel, azért is vettük ki, de nyitott az új mesékre is. Végre kézhez kaptam Bögre úr meséit, kíváncsi vagyok, mit fog hozzá szólni Ábel.
Magamnak is szereztem jó könyveket, többek között egy új Ulckaja kötetet, majd beszámolok róla, ha sikerült elolvasnom.

Az egyetlen nehézség meseolvasás közben, hogy mikor Ábellel leülünk Áron is jön, ki ne maradjon, és sajnos neki még hosszúak azok a mesék, amiket Ábellel olvasunk, ezért feltétlen meg akarja zavarni, hajtogatja a könyvet, piszkál minket és mindent bevet, csak hogy abbahagyjuk. Ez engem nagyon bosszant, és elzavarom.
Vele is szoktam olvasni, csak olyankor eleve olyan könyveket választok. Boribon a kedvence, azokat mindig egymás után háromszor kell elolvasni. Na, ezt se szeretem túlzottan, de tudom, minden szülő szenved attól, hogy a gyerekek háromszor akarja meghallgatni a mesét, egymás után. Ilyenkor Ábel is odaül, de ő élvez minden mesét, még a Böngészőket is sokat forgatjuk vele. Azt mindketten nagyon szeretik, sokat nézzük.

Délutánra sajnos nagyon hideg lett, ezért csak Áronnal merészkedtünk ki egy gyors motorozásra, de hamara hazamenekültünk, mert jéggé fagytunk 20 perc alatt, hiába öltöztünk fel alaposan.

Ma a fiuk, Farkasapa, a két gyerek és a nagypapájuk elmentek a Közlekedési Múzeumba. Nagyon örültem, mert ilyenkor egyedül hagynak, és rendezkedhetek a lakásban kedvemre. Ilyenkor támadnak a legjobb ötleteim és felforgatom az egész házat. Nagyon élvezem. Sütök-főzök és filmeket nézek.
A mai pihenés eredménye egy finom bagell, amire már régóta fájt a fogam, de főve sült süti kicsit bonyolultabb, mint ami a hétköznapokba belefér, de a panini sikere után mindenképp ki szerettem volna próbálni. A recept természetesen Ottistól származik. Az ő receptjei egyszerűek, és tökéletesen sikerülnek.
A lisztmentes sajtos rúd receptje a másik blogon.


A békés, vidám hétvége a dolgos és aktív hét előfeltétele.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...