2013. július 26., péntek

Zabpelyhes - ribizlis szelet

A nagyobbik fiammal jelenésünk lett volna a védőnéninknél, aki egyébként a állítom, hogy a védőnők gyöngye, és elfelejtettem az időpontot, Éva néni viszont felkelt korábban a kedvünkért, mert 7:30-ra kértem az időpontot. Egy rossz szava se volt (pedig nem először csináltam meg ezt vele), hanem másnap már fogadott is minket, ezért a koránkelésért kárpótlásként vittük neki ezt a sütit. Mivel ő (is) egészségtudatosan étkezik, ezért direkt neki találtam ki ezt a sütit.
Nagyon egyszerű kis sütemény. Mivel a ribizli olcsó, finom és tele van vitaminnal, érdemes ezzel készíteni (nekem is már a fagyasztott került elő), de bármilyen más savanykásabb gyümölccsel is finom lehet.


Hozzávalók:
1 csésze zabpehely
2 csésze tej/zabtej
3 evk xillit
2 tojás
kb. fél kg ribizli
1 kk vaníliapor
2 evk xillit (vagy ízlés szerint annyi, amennyivel elég édes számodra)
2 evk vaníliás pudingpor (vagy sima étkezési keményítő és vaníliapor)

A zabpelyhet megfőztem a tejben, egészen sűrű lett, közben ízesítettem a xillitel. Mikor kicsit kihűlt, belekevertem a tojásokat, majd felét belekanalaztam és elsimítottam egy kisebb tepsiben. A ribizlit a xillitel, vaníliával és 1 dcl vízzel tűzre tettem majd az egy kanál vízzel elkevert pudingport is hozzátettem, mikor már főtt. Közben a ribizli kicsit összetört, de nem szűrtem le, mert szeretem így. Rákanalaztam a korábban tepsibe simított zabpehelyrétegre és a tetejére kanalaztam a maradék zabpelyhet. Kicsit nehéz volt elegyengetni a tetejét úgy, hogy a gyümölcsös részt ne nyomja szét. Majd 30 percet sütöttem 180 fokon. 
Ha legközelebb készítem, szerintem csak egy réteg zabpelyhet teszek, tojás nélkül, és a gyümölcsös réteget, mást nem és nem is sütöm, csak hűtöm. Szerintem úgy mégjobb lesz, de a védőnénink és mások szerint is finom lett.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...