2011. október 11., kedd

Joanne Fluke: Szemérmes barack és gyilkosság- nem ajánlom


Általában olyan könyveket szoktam ide feltenni, amik tetszettek és ajánlom másoknak. Most azért teszem fel ezt, hogy jelezzem, nem ajánlom elolvasásra.
Mikor a könyvtárban megláttam a könyvet, felrémlett, hogy valahol már olvastam róla, hogy több hasonló címmel is született már krimi és hogy egy kisvárosi cukrásztda körül zaljanak az események. Arra gondoltam, milyen jó lesz, hogy egy receptekkel teletűzdelt krimit olvashatok.

Hát, kár volt az időért. Középszerű szereplők, erőletett sztori, borzalmasan amerikai receptek. Gondolok itt arra, hogy 40 dkg cukornál kevesebb nem kerül soha a süteménybe, inkább több. A sütireceptek egyszerűek ugyan, de szinte mind ugyanaz, kis variációval, többnyire kekszreceptek. Amin legjobban kiakadtam, hogy a szuper esküvői torta, háztartási keksz pudinggal. Oké, hogy amerikaiak, de ennél azért többet vártam.
Az egészről az volt a benyomásom, hogy középszerű és gej.
A többi kötetre nem is akarok időt pazarolni, főleg, hogy már az elején lehet sejteni a végét, tehát kriminek is utolsó.

Nálunk is kombe

Régebben árasztotta el a gasztroblogokat ez a kelt-hajtogatott tészta, én akkor elmentettem a receptet, de valahogy mindig elodáztam az elkészítését. Egy napon, mikor Farkasapát vártam haza és az egész délután rendelkezésemre állt, hogy készítsek valamit, megnéztem a mentett receptjeimet és kiválasztottam ezt.
A receptet nem is írom le, az minden blogon ugyanaz, pl. itt és itt.

Töltelék nálunk:
10 cm-s kolbász
e doboz tejföl
2 kanálnyi parmezán sajt
fél kápia paprika
10 dkg trapista sajt
pici só, bors

Az egész elfogyott, igaz, hogy csak fél adagot csináltam.  Áron és én nem nagyon segítettünk be, egy -egy kis szeletet ettünk, a többit mind Farkasapa falta fel. Eteti magát nagyon, vendégváró vacsorának, egy jó palack bor mellé is kiváló.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...