2012. április 19., csütörtök

Gluténmentes csokigolyók muffinból

Készült egy finom muffin kókuszliszttel, viszont elég morzsálódós lett (a képen is látszik, milyen kis rondák) és úgy tűnt, hogy a gyerekek nem túl nagy élvezettel eszegetik. Kidobni nem volt szívem, mert tényleg finom volt (került bele kakaó, kókuszliszt, kis gluténmentes zabliszt, tojás, joghurt, kevés tej, vanília, de nem számítottam rá, hogy a kókuszliszt ennyi folyadékot felszív), így az utolsó pár darab átlényegült csokigolyóvá. Gluténmentes csokigolyót nem olyan olcsó készíteni, mert egy doboz gluténmentes bolti keksz ára 1000 forint körül mozog és az ember nem szívesen töri össze és teszi bele a süteménybe. Nem olyan, mintha egy zacskó háztartási kekszet vennél. Így például nálunk még soha nem készült ilyen finomság. A legboldogabb attól voltam, hogy az óvónő beszámolt róla, milyen büszke volt Ábel, hogy az ebéd utáni desszertje csokigolyó volt, annyira felcsigázta a többi gyereket, hogy az óvónőknek fel kellett bontani pár csomag dugi édességet, hogy kielégítsék a lázadozó gyereksereget.

Hozzávalók:
valamilyen gluténmentes sütemény
(száraz piskóta, kekszmorzsa, rosszul sikerült muffin)
fél doboz sajtkrém
1 pici vanília
cukor ízlés szerint
fél tábla gluténmentes csoki (Aldi-s, vagy Tibi csoki)
1 evk olaj

A sajtkrémet összekeverem a cukorral és a vaníliával, majd belemorzsolom a süteményt. Jól összekeverem és golyókat formázok belőle. Annyi száraz anyagot kell bele keverni, hogy jól formázható massza legyen. Fél órára a fagyasztóba tettem, hogy jól lehűljenek.
Fél tábla gluténmentes csokit felolvasztok egy evk étolajjal és a golyókat belemártogatom. Én úgy csináltam, hogy egy fogpiszkálóra szórtam a golyót és próbáltam mártogatni, majd a mártatlan felével (mert tökéletesre nem sikerült) egy alufóliára tettem dermedni. Hamar megkötött a csoki, mert hidegek voltak a golyóbisok.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...