2012. július 14., szombat

Diabetikus rizses csoki - minimális munkával (gluténmentes)

Ez nem is igazi recept, de azért leírom, mert úgy látom a statisztikából, az emberek szeretik az egyszerű dolgokat. Egészséges, amennyire egy ilyen jellegű édesség egészséges tud lenni.
Délutánra meghívták Ábelt vendégségbe, de nem szeretem sütemény vagy édesség nélkül elengedni, hátha a háziasszony készül sütivel, amit csak a többi gyerek ehet, ő nem. Rossz arra gondolni, hogy ő csak áll ott és nézi, ahogy a többi gyerek falatozik.
Sportszeletet akartam készíteni, de ahhoz sok-sok darált keksz kell, ami gluténmentes formában nem volt itthon. Ezért inkább ezt készítettem el. Ilyen formában sehol nem találkoztam vele a neten.


Hozzávalók:
100 g diabetikus tejcsoki (gluténmentes, fruktózzal - Aldi)
100 g diabetikus étcsoki (gluténmentes, fruktózzal - Aldi)
10 kanál olvasztott kókuszolaj
80 g tejpor
50 -60 g puffasztott rizs
2 evk édesítő (Ezerédes)

A csokikat felolvasztottam a kókuszolajjal. Mikor felolvadt és egynemű lett, gyorsan beleszórtam a tejport, elkevertem és végül a puffasztott rizst, majd azzal is elkevertem. Egy négyzet alakú tepsibe simítottam, amit előzőleg kibéleltem sütőpapírral. A tetejét elsimítottam és 2 órára betettem a hűtőbe dermedni. Jó kemény lett, picit tört, így a legjobb forró késsel szeletelni.
Nagyon finom volt, igazi gyerekeknek való csemege.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...