2013. június 16., vasárnap

Kilófaló angol datolyapuding

A recept Memi blogjáról származik. Mivel egy egyszerű kevert sütiről van szó, ami mégis különleges, ill. olyan, amilyet még soha nem próbáltam, rögtön elmentettem és el is készült arra a nevezetes Csiga bulira. Kilófaló liszttel készítettem, bár fogyókúrásnak nem mondanám a datolya magas szénhidráttartalma miatt, de rostdús és egy-két szelet elfogyasztása esetén, egészséges sütemény.
Szaftos, puha a tésztája. Én most fahéjjal ízesítettem, de szerintem sokmindent elbír, valószínűleg egyszer elkészítem mézes sütemény fűszerrel, gluténmentesen, mert ami teljes kiőrlésű liszttel jól működik, az gluténmentes formában is bátran kipróbálható, biztos, hogy nem lesz száraz. Majd beszámolok.

Hozzávalók:
10 dkg aszalt datolya
2,5 dl víz
1 tk szódabikarbóna
10 dkg margarin/kókuszolaj
10 dkg barna cukor
2 tojás
1 csapott kk fahéj
150 g Kilófaló lisztkeverkék süteményekhez
1 tk sütőpor

A datolyát kimagoztam, beleszórtam egy lábaskába és ráöntöttem a vizet. Felforraltam, lezártam a tűzhelyet és belekevertem a szódabikarbónát. Nagyon pezsgett, ezért kevergettem. Picit hűlni hagytam, majd simára turmixoltam. 
A lisztet, fahéjat, csipet sót, sütőport tálba szórtam. A tojásokat a cukorral és a margarinnal kikevertem, majd hozzáöntöttem a datolyás turmixot és belekevertem a lisztes keveréket. Sütőpapíros tepsibe öntöttem és 180 fokon kb. 25 percig sütöttem. Nekem nem nagyon nőtt meg.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...