Mióta Farkasapa is diétázik velem, azóta kicsit könnyebb az élet, mert legalább nem három, csak kétfelé kell főznöm. Ez NEM GLUTÉNMENTES recept! Kitalálta, hogy ő már régóta szeretne császármorzsát enni, ezért ki kellett találnom valami diétásat. Nagyon finom lett, és bár nem ragaszkodtam egyetlen recepthez sem, hanem magam raktam össze, nagyon jól sikerült, a vasárnapi ebéd részeként is megállta a helyét.
Hozzávalók:
3 tojás
100 g tehéntúró
1 doboz Danone natúr joghurt
120 g zabkorpa
70 g zabpehelyliszt
11 g bambuszrost Nature Cookta
(helyette tegyetek több zabpehelylisztet)
2 evk negyedannyi édesítő
2 dl víz
3 teáskanál vaj
1 evőkanál kókuszolaj
2 dl víz
3 teáskanál vaj
1 evőkanál kókuszolaj
A tojások sárgáját, a túrót, édesítőt, joghurtot, vizet, zabkorpát, zabpehelylisztet, bambuszrostot összekeverjük. A tojások fehérjét felverjük és hűtőbe tesszük. Egy órára magára hagyjuk a keveréket, hadd duzzadjon meg a zabkorpa, majd sütés előtt keverjük bele óvatosan a tojásfehérje habot is, és a az olvasztott vajat is. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel a kókuszolajat és öntsük rá a masszát. Várjuk meg, míg az alja kicsit megszilárdul, onnantól vegyük fel a lángot és kevergetve, összetörögetve süssük, amíg teljesen szilárdak lesznek a darabkák.
A teljes adag 120 g szénhidrátot tartalmaz, három adagra szétosztva biztosan nem lépjük vele túl az ebédre szánt 50 g ch-t.
A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
1 megjegyzés:
Nagyon jó és egyszerű recept, már többször készítettem, köszönöm!
Megjegyzés küldése