Ez NEM GLUTÉNMENTES recept. Ez nekem készült, ill. a család azon részének, akik ehetnek teljes kiőrlésű termékeket. Nagyon finomak lettek!
Hozzávalók:100 g zapbehelyliszt
100 g tk tönkölyliszt
20 g búzasikér
25 g NoCarb rostmix
1 dl tej+e dl víz
egy negyed friss élesztő
egy kiskanál só
2 evk tökmagolaj a tésztába és 2 evőkanál a kenéshez
A száraz anyagokat egy tálba mértem, a tej-víz kombót meglangyosítottam és hozzáadtam az élesztőt. Megvártam, míg felfut és a lisztekhez öntöttem. Először kanállal összekevertem, de egy perc alatt összeállt. Hagytam pihenni 5 percet, hogy a rostok (van benne bőven) jól megszívják magukat, utána kezdtem dagasztani kicsit kézzel. Kb. 5 perc dagasztás után lefedtem a tálat és fél órát hagytam kelni. Nekem ennyi idő alatt duplájára kelt a tészta, de lehet hagyni 50 percet is. Téglalap alakúra nyújtottam, megkentem vékonyan tökmagolajjal, és háromszögeket vágtam belőle, az ábrán szereplő módon. Ahogy tekertem fel a kifliket, kicsit nyújtottam is őket, hogy nagyobbak legyenek. Sütőpapíros tepsire tettem és még fél órát hagytam kelni. 210 fokra előmelegített, gőzös (vizes tál a sütő aljába) sütőbe tettem és kb. 15-20 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése