2016. január 11., hétfő

Szénhidrát csökkentett élesztő mentes házi bagett

Szafi receptjéből indultam ki, de szerettem volna, ha a bagettek kicsit kevesebb szénhidrátot tartalmaznak és nekem pont 5 tojásfehérjém volt, úgyhogy más arányokkal és alapanyagokkal dolgoztam, de nagyon-nagyon finom lett a végeredmény. Aprócska bagettek lettek, de annyira laktatóak, hogy bőven elég egy darab.





Hozzávalók:
5 tojás fehérje 
(lehetett korábban lefagyasztott is, én csőrögét sütöttem, ezért frissen ennyi maradt :))
100 g rögösebb túró
80 g víz
1 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
ha kell + egy kanál zabpehelyliszt

A tojásfehérjéket, vizet és túrót összekevertem, a túrót simára törtem, amennyire tudtam. Hozzáadtam a sót, és a száraz anyagokat. Összegyúrtam, még egy evőkanál zabpehelyliszt kellett a tésztához, de gyönyörűen összeállt. 8 felé osztottam a tésztát és egyenként pici bagetteket formáltam belőlük, sütőpapíros tepsire tettem és 200 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütöttem, a középső rácson.

A bagettek darabonként 12 g ch-t tartalmaznak. Nagyon-nagyon laktatóak, bőven elég egy darab belőlük és a túró miatt nagyon finomak.

A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...