Szafi receptjéből indultam ki, de szerettem volna, ha a bagettek kicsit kevesebb szénhidrátot tartalmaznak és nekem pont 5 tojásfehérjém volt, úgyhogy más arányokkal és alapanyagokkal dolgoztam, de nagyon-nagyon finom lett a végeredmény. Aprócska bagettek lettek, de annyira laktatóak, hogy bőven elég egy darab.
Hozzávalók:
5 tojás fehérje
(lehetett korábban lefagyasztott is, én csőrögét sütöttem, ezért frissen ennyi maradt :))
100 g rögösebb túró
80 g víz
150 g zabpehely (lágy)
1 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
ha kell + egy kanál zabpehelyliszt
A tojásfehérjéket, vizet és túrót összekevertem, a túrót simára törtem, amennyire tudtam. Hozzáadtam a sót, és a száraz anyagokat. Összegyúrtam, még egy evőkanál zabpehelyliszt kellett a tésztához, de gyönyörűen összeállt. 8 felé osztottam a tésztát és egyenként pici bagetteket formáltam belőlük, sütőpapíros tepsire tettem és 200 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütöttem, a középső rácson.
A bagettek darabonként 12 g ch-t tartalmaznak. Nagyon-nagyon laktatóak, bőven elég egy darab belőlük és a túró miatt nagyon finomak.
A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése