Sok-sok féle gluténmentes palacsintát készítettem az elmúlt években. A gesztenyeliszt elég drága alapanyag, ezért ritkán használom, annyira ritkán, hogy szépen lejárt a hűtőben állva :D, ezért most ebből készült palacsinta. Nagyon elégedett voltam vele, nagyon hamar megsültek és egyáltalán nem voltak szakadékonyak, de kicsit sem, semmi trükk nem kellett hozzá. Az én fiaim nagyüzemi szinten fogyasztják a palacsintát, szóval általában sokat kell készítenem, de ez egy nagyon laktató verzió volt, ebből csak négyet ettek meg fejenként. :D
Hozzávalók:
150 g gesztenyeliszt
1 evőkanál tápióka keményítő
(elhagyható, vagy helyettesíthető nyílgyökérliszttel)
4 tojás
pici só
annyi tej, amivel folyékony masszát kapunk
nálam kb. 2,5 dl
2 evk olvasztott kókuszolaj
Minden anyagot összeöntöttem egy tálban a tej kivételével és habverővel lassan adagolva a tejet összekevertem. Én nem pihentettem, hanem azonnal sütöttem. Összesen 12 palacsinta lett ebből az adagból. A felforrósított palacsintasütőbe az első adag palacsinta előtt egy kávéskanál olvasztott kókuszolajat öntöttem, de utána már nem kellett, fél merőkanál tésztából készült egy palacsinta.
A gesztenyeliszt szénhidráttartalma elég magas, így én nem ettem belőle, ráadásul Nesquic kakaóval kellett megtöltenem, ami számomra abszolút tiltólistás, de a fiuk kizárólag így eszik a palacsintát, na jó, Nuttelával lehet helyettesíteni :D
A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám
A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése