2015. szeptember 18., péntek

Gluténmentes krumplis pogácsa

A gombócleveshez sok krumplit főztem, ezért másodiknak krumplis pogácsa készült. Sőt még másnapra is maradt krumpli, így másnap újabb adag krumplis pogácsa készült. Hiszitek vagy sem, mind elfogyott és én egyet sem ettem :) Ezt Ábel, a LÉ kisfiam is nagyon szereti, amolyan jolyjoker sütemény.






Hozzávalók:
120 g krumpli főve, összetörve
(ez a tisztán mért mennyiség)
300 g Schar mix B
10 g rostmix
(másnap megcsináltam rost nélkül, egy tojással, így is jó lett, viszont a folyadék sokkal kevesebb volt)
1 kiskanál só
fél doboz tejföl (kis dobozosból)
40 g vaj olvasztva
170 ml víz
1 csomag porélesztő
1 kockacukor

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, összetörjük, kihűtjük. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót. Az élesztőt a vízben feloldjuk a cukorral. Felolvasztjuk a vajat is. Hozzáadjuk a liszthez az élesztőt, a krumplit, a tejfölt és vajat felolvasztva. Alaposan összegyúrjuk géppel, vagy kézzel. Hagyjuk 40 percet kelni, majd kókuszolajjal megkent szilikon (vagy más) lapon kézzel kocka alakúra simítjuk. Jól formálható a tészta, rugalmas és nem ragad. Kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és még fél órát meleg helyen hagyjuk kelni. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük (míg rózsaszín a teteje). Nem akartam tovább sütni, mert féltem, hogy kiszárad. A teteje ropogós volt, a belseje finom puha.

A blog Facebook oldalához itt tudtok csatlakozni

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...