(a képen szereplő kistányér egy kávés csésze alja, szóval egészen picikék a palacsinták)
Gluténmentes verzió
Hozzávalók:
250 g natúr joghurt
2 púpos evk porcukor
80 g gluténmentes liszt
(nálam Nutri, de sztm mindennel jól működik)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és sütni kezdjük. Serpenyőt használtam, amit előtte egy kávéskanál kókuszolajjal kikentem, és ezt megismételtem minden második kör után. Fontos, hogy lassú tűzön süssük, nálam 12 fokozat van, és én a 6-oson készítettem és fedjük le a serpenyőt, míg az első oldala sül a palacsintáknak. Egy nagyobb evőkanállal adagoljuk a tésztát, ami ahogy belecsorgatjuk a serpenyőbe, szépen elterül. Picike palacsintákat süssünk, mert úgy lesz gusztusos és úgy sül át szépen. Ebből az adagból összesen 13 db. kicsike palacsinta lett.
Ötlet innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése