Pont ilyen tortát kívántam, egy egyszerű túrótorta finom gyümölcszselével a tetején. Nem volt itthon zselatinom, ezért pektinnel készítettem az epret, de így is nagyon finom lett. Ha valaki édesebben szereti, tegyen több édesítőt, nekem savanykásabban ízlett az eper. A lisztet is le lehet cserélni más gluténmentes lisztre, de abból biztosan több kell.
Hozzávalók:
250 g túró2 tojás
vanília, citromhéj
2 evk negyedannyi édesítő
2 csapott evk kókuszliszt
Gyümölcsös réteg:
200 g eper
1 evk negyedannyi édesítő
1 kávéskanál pektin
A túrós részhez az összetevőket összekevertem egy aprítógéppel, sütőpapíros piteformába öntöttem és 170 fokon kb. 35-40 percig sütöttem. Mikor készen volt, kihűtöttem. A tetejének csak akkor álltam neki: az epret feltettem forrni egy-két evk vízzel, a negyedannyi édesítőt elkevertem a pektinnel, mikor az eper forrt, hozzáadtam, kavartam egyet-kettőt rajta és a kihűlt torta tetejére simítottam. Egy napot állt a hűtőben, mire egészen megdermedt. Ez volt a legnehezebb, kivárni, míg ehetjük :), de megérte rá várni. A férjemnek, aki nagy kritikusom is ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése