Hozzávalók:
3,2 dl víz
15 dkg vaj
fél tk. só
17 dkg Schar mix B liszt
4 M -es tojás
A vizet,sót összeolvasztottam a vajjal, közepes tűzön, egy vastag fenekű lábasban, majd felvettem a lángot és belezúdítottam a kimért lisztet. Kavartam teljes erőből és közben a tűzön tartottam a lábast. A tészta szépen összeállt, még egy-két percig kevergettem, hogy távozzon belőle a folyadék nagy része. Gombóc szerű volt a tészta (bocs, de fotózni nem tudtam közben), de azért lágy. Hagytam kicsit hűlni, majd egyenként belekevertem a tojásokat, mindet kb. 20 másodpercig keverve a robotgéppel. A tészta a negyedik tojás után szépen összeállt és fényes lett. Közben az olajat jól felforrósítottam, kipróbáltam az eredeti receptben is szereplő trükköt, hogy a fogpiszkálót belemerítve kis buborékok képződnek-e. Képződtek :) így a nyomózsákból, amibe korábban belemertem a tészta egy részét és rátettem a csillagfejet, elkezdtem az olajba nyomni a tésztát. Mikor kb 10 cm-sek tészta kijött egy villával levágtam és beleesett az olajba. Gyorsan sültek, folyamatosan teljes hőfokon volt az olaj. Megduzzadtak és mikor egyik oldaluk megsült, átfordítottam őket, onnan csak kb. fél perc kellett és ki is lehetett szedni azt az adagot. Ebből a tésztamennyiségből rengeteg fánk lett, de csalóka, mert annyira könnyűek, hogy olyan, mintha az ember levegőbe harapna. Egy papírtörlőre szedtem, majd megszórtam őket fahéjas porcukorral.
Főztem csokiöntetet is:
100 g étcsoki
200 ml tejszín
1 kiskanál vaníliás pudingpor 0,5 dl tejben feloldva
Próbáljátok ki, ha valami igazán finom és különleges fánkot szeretnétek sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése